31 ביולי 2014|
של root|
נולדו עם זה
יש כאלה שנולדו עם "זה". הכשרון להקמת סטארט אפ מצליח שוב ושוב מאפיין את יזמים סדרתיים ברחבי העולם כולו. אלו אשר פיצחו את השיטה הנכונה להם – מצליחים להרים סטארט-אפ מצליח בכל פעם מחדש, למכור אותו ומיד לגשת להקמת הסטארט אפ הבא. הידע העשיר, הניסיון והידע שהצטברו במשך השנים, הם המאפשרים ליזם כגון גיא גלבויז להקים חברות הזנק ולמכור אותן פעם אחר פעם.
אין כישלון, רק הפסד זמני
כמו בכל תחום אחר, גם כאן "יזם מצליח" הוא יזם שנכשל מספיק פעמים ורכש ידע מתאים כדי לייסד סטארט אפים מצליחים. יזמים מתחילים, לעומתם, יעשו יותר טעויות ולכן עלולים לראות בטעויות אלו כסימן לכישלונם. ישבה המערכתוריכזה עבורכם את רשימת הרכיבים החיוניים להצלחתו של כל מיזםאשר יגדילו את סיכויי ההצלחה שלכם.
- יתרון על פני החברות האחרות: הרבה לפני הקמת המיזם או לפני כל צעד שתעשו בתחום, חקרו את הסביבה ואת השוק. האם המוצר שלכם שווה יותר מהמוצרים של המתחרים שלכם בשוק? האם המוצר שלכם מציע ערך מוסף ללקוחותיכם? תשובה לשאלה זו תינתן באמצעות בניית מודל עסקי והבנת הצורך האמיתי של לקוחותיך.
- מודל עסקי: סיעור מוחות של היזמים המעורבים יגלה את דרך הפעולה הנכונה למוצר או לשירות שלכם. מודל עסקי בנוי כהלכה ימקסם את רווחי החברה ויפחית עלויות. יתרה מכך, מודל עסקי המוצג כהלכה למשקיעים מגביר את סיכויי המשקיעים לבחור במיזם שלכם מבין רבים אחרים.
- קניין רוחני: הקניין הרוחני של המיזם שלכם הוא למעשה הנכס האמיתי. הוא ההשראה שלכם וזה אשר ייוותר איתן גם עם התפתחות הטכנולוגיה. מומלץ לרשום את הקניין הרוחני כפטנט.
- צוות מקצועי: האנשים הפעילים הם אלו אשר יטו את כף המיזם לכאן או לכאן וישפיעו על הצלחתו. חשיבות ההון האנושי ידועה בכל סטארט אפ מצליח ולכן חשוב לבחור רק באנשים שאתם באמת סומכים עליהם ויכולים להסתדר אתם בעסקים ועל קפה.
- אסטרטגיה: אסטרטגיה עסקית היא הבסיס לכל תכנית מוצלחת. למעשה, האסטרטגיה העסקית היא זו אשר תאפשר לכם לרוץ עם המיזם שלכם שנים ארוכות או להקים את המיזמים הבאים שלכם בהצלחה. חשיבות ההשקעה באסטרטגיה הינה קריטית לטווח הארוך.
קראו עוד
21 ביולי 2014|
של root|
כאשר מעצבים אתר אינטרנט מחדש
כשהלקוח מגיע לפגישה עם בעל מקצוע שמתעסק בעיצוב גרפי, הוא מגיע אל גרפיקאי, הגרפיקאי מהפגישה עם הלקוח, מבין שהלקוח רוצה לעצב מחדש את אתר האינטרנט שלו, וגם מקווה שבדרך זו הוא יכול למשוך קונים רבים, ללקוח יש במרכז תל אביב חנות למכירת מזכרות גם אונליין לתיירים וגם פיזית לכל באי החנות, המחירים נוחים, השרות מעולה, האתר נבנה לפני המון זמן והלקוח לא הקדיש אליו כל כך הרבה מחשבה, אבל עכשיו כשהוא שם לב שגוגל מחליט איזה עסק ימשיך ואיזה לא, כיוון שכבר המון זמן לקוחות מחפשים שירותים בגוגל, מיקום של עסקים, טלפונים ליצירת התקשרות ולכן הוא החליט לקחת את המושכות לידיים ולטפל בעניינים.
אופן ביצוע העיצוב החדש לאתר האינטרנט
הגרפיקאי מסתכל על האתר, מסתכל על התמונות, מסתכל על הטכנולוגיה שבה נבנה האתר ואומר ללקוח אין בעיה, תסביר לי בבקשה מה קהל היעד שלך, מה בדיוק אתה מוכר, מבחינת מחירים אתה מוכן לרדת? לעשות מבצעים, האם יש לך טופס יצירת קשר, מחלקה לשרות לקוחות לתת מענה ללקוחות שכבר רכשו דברים מהחנות או מחנות האון ליין, או ללקוחות פוטנציאליים שמתקשרים לברר על המוצרים בחנות. צריך לחשוב אילו צבעים הכי יתאימו למיתוג מחדש של החנות שלך, צבעים שיהיו נוחים למבקרים, אולי תחשוב גם בהתאם קצת לעצב את החנות, אבל זה בשלב יותר מאוחר.
שינוי של 180 מעלות או שדרוג קטן?
הלקוח יושב עם הגרפיקאי על בניית האתר, הגרפיקאי מביט על האתר, רושם לעצמו הערות בצד, בודק בדף המקור באינטרנט איך בנוי האתר באיזו שפת HTML השתמשו על מנת לבנות אותו, ובאיזה מובן עדיף שהוא יבנה אותו, הוא רוצה לעשות עיצוב גרפי מחדש לאתר השאלה היא האם לעשות שינוי של 180 מעלות, או לחשוב לשדרג את האתר מעט, זה הכל תלוי בהחלטה של הלקוח, אפשר לעשות עבורו מספר סקיצות שייתנו ללקוח כיוון לאן העיצוב הגרפי של האתר יכול ללכת, אם זה לשינוי מוחלט ואז יש חשש שאולי הלקוחות הקיימים לא יאהבו את השינוי או שיקשה עליהם להתרגל לעניין, או שפשוט לעשות שינויים באתר שרק יצביעו על שדרוג ושיפור, צריך לבדוק את הכיוונים הללו אבל זה הכל באישור הלקוח בלבד.
ביקורת אמיתית – חובה
הלקוח יכול להזמין אליו מספר קליינטים קבועים ולהתייעץ איתם, לראות מה הם חושבים אם ישנה את מבנה הלינקים, הכפתורים, התמונות שבאתר, טופס יצירת קשר ולפי הפידבקים יידע אם להמשיך בכיוון או לא, הלקוח יעביר את כל החומר הגרפי שיש לו וגם את החומר הטקסטואלי, מאוד יעזור כשהחומר כבר מוקלד ואין צורך בהקלדות נוספות, אחרת מדובר בעוד תוספת עבודה, וצריך ליידע את הלקוח שיעלה לו בתוספת כך וכך שקלים. מומלץ הקלדות מוכנות.
לסרטונים ומדריכים מיוחדים בתחום העיצוב הגרפי – http://www.onlinegraphic.co.il/בלוג-עיצוב-וגרפיקה.html
קראו עוד
16 ביולי 2014|
של root|
רוב הגלישה באינטרנט מתבצעת כיום דרך טלפונים ניידים או מחשבי לוח. בניגוד למה שנהוג לחשוב, המחשבים הנייחים או הניידים הם לא הפלטפורמה העיקרית עבור צריכת תוכן, צפייה בסרטים, קריאת מאמרים, השתתפות ברשתות חברתיות, חיפוש מידע וכו'. הטלפון הסלולרי נמצא בהישג ידינו כמעט במשך 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. הוא זמין ונגיש ולכן נוח יותר להשתמש בו גם לצורך גלישה באינטרנט. מבחינת בעלי האתרים, המשמעות היא שהיעדר נוכחות מתאימה על גבי מסכי טלפונים סלולריים עשוי לגרום נזקים בלתי הפיכים.
לא כל אתר חייב אפליקציה, אבל כל אתר בהחלט חייב התאמה מסוימת לטלפונים ניידים. יש אתרים הבוחרים לעצב אפליקציה מיוחדת לעומת אחרים המסתפקים באתר מותאם. ההבדלים בין שתי האפשרויות הללו הם יחסית גדולים וכדאי להכיר אותם.
הבדלים בין אפליקציה לאתר מותאם
אפליקציה היא יישום המותקן על גבי הטלפון שהפעלתו אינה דורשת שימוש בדפדפן. את היישום ניתן להפעיל באמצעות רשת אינטרנט בלבד. היישום מציג רק מידע מסוים והתפעול שלו נוח ופשוט. מנגד, אתר מותאם עובר בעיקר שינויים בעיצוב. באתר כזה התוכן והגרפיקה משתנים, הם מצמצמים למסך של טלפון או מחשב לוח והשימוש הוא על גבי הדפדפן. שינויים מבניים אלו יכולים להיות קריטיים עבור הגולשים ובעלי אתר אינטרנט צריכים לחשוב היטב מה עדיף עבורם.
על אף ההבדלים, יש גם מאפיינים משותפים לאפליקציות ואתרים מותאמים. ראשית, בשני המקרים יש צורך בעיצוב גרפי ומיתוג מחדש. בעלי אתר אינטרנט לא יכולים להרשות לעצמם להשתמש רק בפלטפורמות תכנות רגילות כגון dot.net ועליהם להביא לידי ביטוי יכולות חדשות יותר. העיצוב והמיתוג יקבעו את כמות ההורדות של האפליקציה, את זמן השהייה בתוך האתר המותאם וכן הלאה. שנית, גם במהלך עיצוב אפליקציה וגם באפיון של אתר מותאם נדרשות הגדרות מוקדמות.
טיפים עבור בניית אפליקציה או אתר מותאם
בעל אתר המעוניין להשיג בולטות ונוכחות גם על גבי טלפונים ניידים או מחשבי לוח חייב להשקיע בהגדרת קהל היעד. יש מגוון אינסופי של סגנונות עיצוב ומיתוג עבור אפליקציות או אתרים מותאמים. תפקידו של בעל האתר הוא להחליט מראה מה מטרת האפליקציה והאם הוא מניע לפעולה לצורך רכישת מוצר או שירות. לאחר מכן הוא יכול להביא בחשבון את גיל המשתמשים, את האופי של קהל היעד ואת הצרכים שלהם. יש אתרים מותאמים המציגים מידע בלבד ומפנים לאולם תצוגה או ליצירת קשר טלפוני, לעומת אפליקציות המאפשרות רכישה של מוצרים באופן מאובטח. כל אחד מהשיקולים הללו משפיע באופן ישיר ודרמטי על עיצוב, מיתוג והפצה של אתרים מותאמים ואפליקציות.
אפשר לסכם ולומר שכל אתר אינטרנט חייב נוכחות כלשהי גם בטלפונים ניידים וגם במחשבי לוח. הנוכחות הזו תלויה במידה רבה בעיצוב, מיתוג ובתהליכי אפיון מוקדמים.
קראו עוד